FŐOLDALCSAPATUNKAKCIÓKÁRAINKPARTNEREKRENDELŐNKKAPCSOLAT

FOG SZÉPÉSZET

Fogfehérítés

A mai modern világban a hétköznapi embereknek ugyanolyan fontos a szép mosoly és ápolt megjelenés mind a média közszereplőinek. Ebben segít az elszíneződött fogak eredeti színének helyreállítása, vagy az eredetinél is világosabb árnyalat elérése.

A fogak színét, -az eredetit és az elszíneződöttet is – szabad szemmel nem látható pigment részecskék okozzák, melyek a fogzománc és az alatta lévő dentin anyagába ivódtak bele.

A fogakhoz tapadó lepedék és fogkő olyan gyakran okoz elszíneződést a fogfelszínen, hogy a fehérítési folyamat első lépéseként mindenképpen helyes szájhigiénikusunkhoz fordulni fogkő eltávolításért és polírozásért. Sok esetben már ez a művelet is elég ahhoz, hogy elfogadható fehérségűek legyenek fogaink.

A fogszövetek mélyebb rétegeit is érintő elszíneződések esetén, oxidáción alapuló fehérítőrendszereket alkalmazunk, melyek fő alapanyaga a hidrogén-peroxid, vagy a karbamid-peroxid. A különböző készítménynek hatékonyságát a peroxidok töménysége (15-38%), a behatási idő és a hőmérséklet egyaránt befolyásolja.

A fogfehérítés két fő csoportra osztható a kezelés helyszínétől függően. Lehet otthoni vagy rendelői a fehérítés.

Az otthoni fehérítés során a fogakról vett lenyomat alapján a fogtechnikus átlátszó műanyag sínt készít, amibe a beteg a fogorvos utasítása alapján behelyezi a fehérítő anyagot.

A rendelői fogfehérítés, mint a neve is mutatja, a fogorvosi rendelőben zajlik.

Ennek oka, hogy általában magas koncentrációjú anyagot visznek fel a fogra. Ez a koncentráció a szakmai előírások miatt orvosi felügyeletet követel.

A kezelés menete:  

Az előkészületek után a páciens helyet foglal a székben. A fehérítést végző személy ellenőrzi, hogy nincs-e akadálya a fogfehérítésnek, majd meghatározza a kiindulási fogszínt.

Az ajkakat E-vitaminnal kezeli, hogy a kezelés során ne száradjon ki.

A szájat szájterpesszel rögzíti. A fogakat egy speciális polírozó pasztával áttisztítja, így eltávolítja a fogakon levő vékony olaj- és zsírréteget.

A kezelő a mosolyzóna egyik oldaláról kezdve fokozatosan felépíti az ínyvédelmet majd polimerizációs lámpával, megszilárdítja. Az ínyvédelmet követően felhelyezi a fehérítő anyagot. A fehérítő lámpa, működésbe lép. 15-20 perc elteltével a készülék kikapcsolódása után a kezelő lemossa a fehérítő anyagot, majd ellenőrzi a fehéredés mértékét.

Amennyiben szükséges, újabb anyagot ken fel a fogakra, és a fehérítési folyamat megismétlődik.

 Az eljárás az alkalmazott anyagtól illetve a polimerizációs fehérítő lámpa típusától függően legfeljebb négy alkalommal ismételhető meg egy kezelés alatt.

Fogékszer 

A fogékszer felhelyezés a modern fogászat egy teljesen új területe.  

Mi a fogékszer? 

Általában a felső front vagy a szemfogra felhelyezett csiszolt ékszer, ami lehet 0,1-0,2-03 mm csiszolt gyémánt, vagy Swarowsky fehér illetve színes kő.

Valamennyi fogékszer esetében ragasztásos technikát alkalmazunk, úgy, hogy a fogzománc ne sérüljön.